Arhiv tekstova Arhiv tekstova

VIJESTI

Vaterpolo
Osi­gu­ran put za Ka­na­du

Hrvatska vaterpolo reprezentacija osigurala je nastup na Svjetskom prvenstvu što će se sljedeće godine igrati u Kanadi, kada su u polufinalnoj utakmici kvalifikacijskog turnira u Imperiji, naši ‘dupini’ bili bolji od Slovačke rezultatom 11: 6. I u finalnoj utakmici izlučnog turnira hrvatski su vaterpolisti pobijedili. Ovoga su puta bili bolji od domaćina Italije s rezultatom 5: 4, uhvativši tako prvu od tri vize za Svjetsko prvenstvo. U borbi za treće mjesto Rumunjska je svladala Matutinovićevu Slovačku rezultatom 7: 6 i uz dva finalista, također osigurala učešće.

Nogomet
Po­nu­da za Ni­ku

Igor Štimac, šef struke splitskog Hajduka je u Zagrebu vodio razgovore o transferu Nike Kranjčara iz Dinama u Hajduk. Javna ponuda koju je iznio, iznosi 1,5 milijuna eura za usluge bivšeg Dinamovog kapetana.

Tenis
Fe­de­rer na čelu,
Lju­bičiću dru­ga po­zi­ci­ja

Objavljene su i prve ovogodišnje ATP ljestvice. Kao što se moglo i očekivati, većih promjena nije bilo na Ulaznoj, već samo na Race listi. Svoju ‘prirodnu’ poziciju zauzeo je najbolji tenisač svijeta, Švicarac Roger Federer. Ivan Ljubičić mjesto je osigurao mudrom igrom na ATP turniru u Dohi, gdje se nakon pobjeda nad Španjolcima Lopezom, Nadalom i Costom, plasirao u finale, u kome je poražen od trenutačno najboljeg, Federera.

Šprem, Ko­sta­nić
i Ta­la­ja ne­u­spješne

Sve tri hrvatske predstavnice na 585.000 $ vrijednom WTA turniru u Sydneyju oprostile su se već u prvom kolu glavnog ždrijeba. Karolinu Šprem zaustavila je sedma nositeljica Patty Schnyder, od Jelene Kostanić je bolja bila Samantha Stosur, a Silvija Talaja izgubila je od Daniele Hantuchove.

Skijanje
Adel­bo­den Ivi­ci do­nio ne­u­spjeh

U prvoj utrci u švicarskom Adelbodenu Ivica Kostelić sa startnim brojem 35 odvozio je uobičajeno loše za posljednje vrijeme. Zaostatak od 3,40 sekundi za vodećim donijelo mu je 45. poziciju, samo pet mjesta udaljenu od dna. Utrka u Adelbodenu je šesti ovosezonski veleslalom, a Ivica Kostelić niti na jednom veleslalomu ove sezone nije uspio ući u drugu vožnju. Posljednji je puta bodove u ovoj disciplini osvojio prije godinu dana u Flachauu, kada je utrku završio kao 16.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika