Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Skijanje
Ja­ni­ca dru­ga, Ivi­ca treći

Poslije tragičnog izletanja na »domaćem terenu« Sljemena, Janica Kostelić je već na sljedećoj slalomskoj utrci, voženoj na susjednom mariborskom Pohorju, povratila svoj ugled osvajanjem drugog mjesta iza pobjednice Šveđanke Parson. Njezin brat Ivica, uspio se, pak, po prvi puta u karijeri popeti na pobjedničko postolje, osvajanjem trećeg mjesta u slalomu voženom na stazi u Kitzbuhelu. Prvo mjesto je osvojio, po prvi puta, Austrijanac Pranger.

Nogomet
Ni­ko Kranjčar
pot­pi­sao za Haj­duk

U nedjelju, 23. siječnja, svojim potpisom na 3,5 godišnji ugovor sa splitskim Hajdukom, Niko Kranjčar, bivši kapetan najljućeg protivnika zagrebačkog Dinama, napravio je najzvučniji nogometni transfer u povijest 1. HNL. Prelasci nogometaša iz ova dva kluba u suprotne tabore poglavito su rijetki, a uvijek su predstavljali velike sportske senzacije. Na Kranjčaru junioru sada ostaje da dokaže svoj talent u sredini dojučerašnjeg najvećeg rivala i postane novi »majstor s mora«.

Stolni tenis
Bo­roć po­nov­no sa­ma
među Azi­jat­ki­nja­ma

Na Croatia Openu 2005, otvorenom prvenstvu Hrvatske u stolnom tenisu, Tamara Boroš je ponovno dokazala svoju kvalitetu i sposobnost da se ravnopravno nosi sa azijatskim igračicama kojih je ovog puta bilo čak 23 u glavnom turniru. Izvrsnim igrama uspjela se plasirati u polufinale u kojemu je tek poražena od Tie Yana (Hong kong) sa 4:1, ali je vrijedno zabilježiti rezultat iz 3. kola u kojemu je izbacila Kinskinju Lin Ling, bivšu viceprvakinju svijeta.

Tenis
Da­ven­port bo­lja od Šprem

Najbolja hrvatska tenisačica, Karolina Šprem, zaustavljena je u osmini finala Australian Opena od prve nositeljice Amerikanke Davenport (2:6, 2:6). Mlada Varaždinka je bila posljednja hrvatska predstavnica u turniru i jedina koja je uspjela dogurati do drugog tjedna natjecanja u Melbourneu.

Nogomet
Ka­ri­o­ke ipak u Hr­vat­skoj?

Iako se dosta spekuliralo o mogućem gostovanju brazilske reprezentacije u Hrvatskoj, obzirom na visoke troškove organizacije susreta (tarifa karioka za gostovanje je minimalno milijun USD), čini se da bi ovog ljeta ipak moglo doći do tog iščekivanog susreta. Prema riječima Vlatka Markovića, predsjednika HNS-a, novčani dio bi trebao biti sponzorski pokriven, a ostaje još samo da se precizira točan datum i mjesto odigravanja ovog atraktivnog susreta.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika