Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Hrvatska brani naslov

Prije dvije godine rukometna reprezentacija Hrvatske ispraćena je na prošlo Svjetsko prvenstvo u Portugal 2003. godine s mnogo skepse i podozrenja spram mogućnosti Červarovih izabranika. Osobito poslije uvodnog poraza protiv totalnog outsidera Argentine. Ali, poslije tog šok susreta, uslijedila je nezaboravna serija pobjeda na velikim natjecanjima (SP i OI) i hrvatski muški rukomet je zagospodario svjetskim i olimpijskim Olimpom. Na otvaranju ovogodišnjeg SP u Tunisu, koje li koincidencije, Hrvatska se ponovno u susretu prvog kola skupine C susrela sa momčadi Argentine, ali ovog puta nije bilo iznenađenja (36:23).
PRVI DIO NATJECANJA: Prema ranije utvrđenom ždrijebu reprezentacija Hrvatske je svrstana u C skupinu zajedno sa selekcijama: Švedske, Španjolske, Argentine, Australije i Japana. Prema objektivnoj jakosti momčadi iz skupine, braniteljima naslova ne bi trebao predstavljati problem plasman u drugi dio natjecanja, u koju ulaze tri prvoplasirane momčadi iz svake od četiri kvalifikacijske skupine.
Redoslijed susreta u Skupini C:
23. siječnja, 17 h, Hrvatska – Argentina 36:23
24 siječnja, 18.15h, Hrvatska – Japan
26. siječnja, 16.15h, Hrvatska – Australija
27. siječnja, 18.15h, Hrvatska – Španjolska
29. siječnja, 20.15, Hrvatska – Švedska
DRUGI DIO NATJECANJA: U nastavku natjecanja tri prvoplasirane momčadi iz skupine C (najvjerojatnije Hrvatska, Švedska i Španjolska) ulaze u zajedničku skupinu sa momčadima koje su izborile plasman iz skupine D (najvjerojatnije: Njemačka, SiCG i Norveška ili Egipat), u kojoj će se igrati međusobni susreti ekipa iz ove dvije skupine, uz računanje bodova koje su momčadi donijele iz međusobnih susreta u sklopu preliminarnog prvog dijela natjecanja u skupinama. Na primjer, računaju se samo rezultati i osvojeni bodovi Hrvatske s momčadima Švedske i Španjolske.
ZAVRŠNICA: Poslije svih odigranih susreta u drugom dijelu natjecanja i formiranja konačne tablice u obje skupine, ovisno o redoslijedu i mjesto u skupini, igrat će se mečevi za plasman od 5 – 12. mjesta na SP. Prve dvije momčadi iz svake skupine osigurat će nastup u polufinalu koje će se igrati prema shemi 1 sa 2, pobjednici polufinalnih susreta igrat će posljednjeg dana SP u velikom finalu za naslov najbolje momčadi, dok će poraženi igrati »malo finale« za broncu i treću svjetsku poziciju.
REPREZENTACIJA HRVATSKE:
Vratari: Šola, Losert i Blažičko
Krila: Kaleb, Zrnić, Šprem i Džomba
Vanjski: Balić, Lacković, Dominiković, Goluža (kapetan), Vuković, Špoljarić i Buntić
Pivoti: Jeftić i Vori                                                

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika