Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Košarka
Za­dar osvo­jio kup

Košarkaši Zadra pobjednici su Kupa Hrvatske u košarci. Poslije izuzetne košarkaške partije u finalu protiv favoriziranije momčadi Cibone (94:89), momčad trenera Rudolfa Juga uspjela je »prigrliti« njima najdraži trofej »Krešimir Ćosić«, kako glasi puni naziv košarkaškog kupa Hrvatske. Najzaslužniji za pobjedu domaćeg sastava, završnica kupa se igrala u zadarskim »Jazinama«, bili su Banić i Štemberger sa po 19 postignutih koševa

Skijanje
Ne­iz­vje­sno na vr­hu

Janica Kostelić i Šveđanka Anja Parson naizmjenično se smjenjuju na vrhu ukupnog poretka u ovogodišnjoj sezoni Svjetskog kupa. Poslije prošlotjednog veleslaloma na domaćem terenu u švedskom Areu, Parson (961) je preuzela prvo mjesto sa samo osam bodova ispred Janice (953). Po svemu sudeći »mrtva utrka« dvije najbolje svjetske skijašice vodit će se do posljednje vožnje i o ukupnoj pobjednici mogao bi odlučivati i jedan jedini poen.

Tenis
Lju­bišić po­nov­no bez na­slo­va

Niti u trećem ovogodišnjem ATP finalu Ivan Ljubičić nije uspio osvojiti naslov pobjednika turnira. Kao i u Dohi, prije mjesec dana, najbolji tenisač svijeta Roger Federer bio je nepremostiva prepreka do drugog »Ljubinog« naslova u karijeri. U lijepom i dramatičnom finalu turnira u Rotterdamu (735.000 eura), poslije 2 sata i 45 minuta žestoke igre Švicarac je slavio sa 5:7, 7:5, 7:6.

Dizanje utega
Su­bo­tičani pr­vi u Se­ge­di­nu

Na međunarodnom turniru u dizanju utega, koji se održao prošlog vikenda u mađarskom gradu Segedinu, subotički dizači Dejan Peić Tukuljac (do 69 kg), Mihalj Pece (94 kg) i Čaba Nađ (105kg) osvojili su prva mjesta u svojim kategorijama. Na turniru je učestvovalo 25 natjecatelja.

Ultimate fight
No­va po­bje­da Cro Co­pa

Ekspresno i na svoj način najbolji hrvatski borac Mirko »Cro Cop« Filipović riješio je meč protiv Amerikanca Marka Colemana već u prvoj rundi susreta. Poslije ove pobjede, sljedeći meč Filipović bi trebao imati protiv Fedora Emelianenka, ali ta borba još uvijek nije dogovorena usred određenih problema oko statusa ovog borca u Pride federaciji.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika