Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Proljeće nogometnog dokazivanja

U samo devetnaest godina života mladi nogometaš Branko Vizin (1986.), uspio je tijekom juniorskog staža svojom nogometnom vještinom stići iz rodnog Tavankuta i do Subotice, Novog Sada i Beograda. Igrajući za momčadi Spartaka i Vojvodine, te sudjelujući u radu jedne nogometne škole za nadarene igrače, po okončanju juniorskog statusa, iako još prema godištu ima pravo igre, odlučio se za klub u kojemu je i započeo bavljenje nogometom. U susret predstojećem nastavku sezone u Srpskoj ligi, u kojoj se njegov klub »Tavankut« nastoji izboriti za sigurno mjesto u sredini tablice, porazgovarali smo aktualnom trenutku njegove tek započete seniorske karijere.
4Kako je uopće došlo da se, pomalo neobično za Vaš uzrast, toliko »selite« u veće nogometne centre poput Novog Sada i Beograda?
Na preporuku nekih ljudi koji su me gledali, dobio sam poziv da se priključim jednoj nogometnoj školi u Beogradu. Tijekom vikenda sam odlazio i trenirao, a obavio sam i jedne cijele pripreme. Što se tiče odlaska u Novi Sad i igranja za kadetsku momčad Vojvodine, tamo sam se ipak morao preseliti i pohađati školu.
4Poslije nogometnih godina na strani, ipak ste se na koncu vratili mnogo bliže kući u subotički Spartak, a potom u matični »Tavankut«.
U Spartaku sam odigrao jednu sezonu, igrajući nekoliko prijateljskih susreta za prvu momčad, ali sam se ipak odlučio vratiti se u svoj klub »Tavankut«, u kojemu sam dobio priliku zaigrati u prvoj momčadi.
4Kako biste prokomentirali jesenski dio sezone?
U prvih sedamnaest kola osvojili smo isto toliko bodova, ali objektivno mislim da smo morali imati znatno bolji saldo. U proljetnom dijelu vjerujem da ćemo znatno poboljšati naš plasman i realno bi bilo, da pored izborenog opstanka, čak pokušamo zauzeti mjesto u sredini tablice.
4Na kojoj poziciji u momčadi ste najčešće nastupali tijekom prvog dijela prvenstva?
Moja pozicija na kojoj igram u momčadi je desni vezni, mjesto koje zahtijeva jednaki angažman u obrambenim i napadačkim dijelovima igre. Tijekom prvog dijela odig-rao sam gotov sve susrete, osim kada sam zbog parnih kartona morao pauzirati.
4Koji je nogometaš, po vašem igračkom ukusu i pritom igra na vašoj poziciji?
Ima mnogo kvalitetnih svjetskih nogometaša koji igraju po desnoj strani i teško je odabrati samo jednog. Ali za nijansu od svih najviše mi se dopada igra kapetana brazilske reprezentacije i nogometaša Milana, Cafua.
4U pauzi između dva dijela trećeligaške sezone momčad je dobila novog trenera koji trenutačno rukovodi pripremama za nastavak prvenstva.
U pitanju je stari novi trener Cetina koji rukovodi pripremama koje obavljamo na našem terenu u Tavankutu. Dosada smo odigrali tri pripremne utakmice, protiv »Bajše«, »Severa« i »Horgoša« i vjerujem da ćemo potpuno spremni dočekati prvu utakmicu nastavka prvenstva koju igramo protiv »Šajkaša« u Kovilju.
4Usporedo s nogometnim zanimanjem, niste zapostavili ni redovito obrazovanje. U koju školu idete?
Pohađam četvrti razred za zvanje prometnog tehničara u subotičkoj srednjoj školi »MEŠC«, a hoću li nastaviti daljnje školovanje ponajviše ovisi o razvoju nogometne karijere.
4Kako provodite trenutke slobodnog vremena izvan nogometnih i školskih obveza?
Obzirom da zbog brojnih obveza nemam baš previše slobodnog vremena, te trenutke najradije provedem sa svojim mahom nogometnim prijateljima, jer poglavito u ovom trenutku najviše sam koncentriran na nogomet.                                              g

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika