Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Skupa k Europi

Razvijanje suradnje Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i Njemačkoga narodnog saveza u zajedničkome je interesu kako ove dvije nacionalne manjine tako i nastojanja da se kulturno i gospodarski razvija domicilna država, istaknuto je na prvom službenom posjetu DSHV-a NjNS-u u Njemačkom kulturnom centru u Subotici, 8. ožujka.
    »Dvije manjine koje teže Europi skupa mogu pokazati našim sugrađanima kako je to kad dvije narodne grupe, dvije zajednice lijepo surađuju kad imamo zajedničke ciljeve i siguran sam da ćemo i djelatno pokazati kako se može njegovati tradicija i zajedno nastupati« kazao je predsjednik NjNS Rudolf Weiss koji je uz dopredsjednika Lászla Gence Mandlera primio izaslanstvo DSHV-a kojeg su činili predsjednik stranke Petar Kuntić, predsjednik Hrvatskog kulturnog centra Mirko Ostrogonac te članovi DSHV-a, među njima i oni koji uz hrvatske imaju i njemačke obiteljske korijene.
J. D.

 

No­va Web pre­zen­ta­ci­ja DSHV-a

Krajem siječnja ove godine, postavljena je na internet nova web prezentacija Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini. Članovi Komisije za web prezentaciju koju čine predsjednik Đorđe Čović i članovi Ernest Mutnjaković, Lozika Jaramazović i  Antonija Čota, tako su priveli kraju svoj rad na realiziranju prog-rama osvježavanja, ažuriranja i moderniziranja postojeće web prezentacije DSHV-a.
    »Sam rad na programu tekao je u radnoj i prijatnoj atmosferi, kroz mnogo radnih sastanaka, a u cilju što boljeg informiranja i praćenja samog rada i aktualnosti naše stranke, brojnog članstva i simpatizera širom domicilne države, tako i brojnih simpatizera i prijatelja diljem matične države Hrvatske te i naše dijaspore diljem svijeta«, kaže Čović.
    Članovi komisije se nadaju da će postavljanjem nove web prezentacije DSHV-a olakšati način komuniciranja sa strankom i blagovremeno i na pravi način informiranje o aktualnim događanjima i poručuju da se na novoj web prezentaciji mogu pronaći mnogo podataka i informacija koje se odnose na rad DSHV-a, kao na primjer: aktualnosti, zbivanja, dokumenti, povijest, foto galerija, linkovi, kontakti, prijavljivanje, primjedbe, sugestije itd.
    »Sa željom da nas što lakše pronađete i uspostavimo komunikaciju nadamo se da ćete Vašim primjedbama i sugestijama unaprijediti rad na našoj prezentaciji« poručuju članovi komisije i ujedno obavještavaju zainteresirane da je adresa stranke na internetu http://www.dshv.org, a adresa za elektronsku poštu je office@dshv. org.    g

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika