Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sve pohvale Zagrepčanima

Sa konferencije za novinare SO Sombor
Sve pohvale Zagrepčanima

SOMBOR – Prošlogodišnje poslovanje somborskog poduzeća »Somborgas«, čiji je većinski vlasnik zagrebačka »Montmontaža« (51 posto), ocijenjena je vrlo povoljno, a svi dosada realizirani sporazumi sa Zagrepčanima, kao glavnim financijerima u uvođenju plina u Somboru i okolici, dobili su najviše pohvale, priopćili su na konfe-renciji za novinare u Skupštini općine predsjednik SO Sombor i član Skupštine »Somborgasa« Miodrag Sekulić, i direktor »Somborgasa« Rade Šaša.
    Prema riječima Sekulića nedavno je boravio u zagrebu i na licu mjesta se uvjerio u poslovnost »Montmontaže« na hrvatskom i inozemnom tržištu, prije svega u Srbiji i Crnoj Gori. Prema dobivenim podacima, od 42 poduzeća u Hrvatskoj, koja su se bavila distribucijom plina, 38 je otišlo u stečaj, a među četiri preostala je i »Montmontaža«. Ona će ove i sljedećih godina nastaviti ulagati u plinovodnu mrežu na području Zapadne Bačke, a ukupna ulaganja trebaju dostići pet milijuna eura. Obzirom na to, zaključeno je u Somboru, povezivanje s ovim poduzećem prije tri godine pravi je poslovni bum, pa se raniji prigovori nekih pojedinaca mogu okarakterizirati kao »politikantski«.
    U ovoj godini u Somboru će biti izgrađeno 55 kilometara plinske mreže i plin će stići u 2.700 objekata, uglavnom kuća i stanova, a plinska mreža će pokriti i jednu četvrtinu grada. Iako je cijena priključka za građane 925 eura, nešto viša nego u nekim drugim gradovima Vojvodine, otplata je na četiri godine a cijena plina od nepunih 15 dinara po kubnom metru najniža je u Vojvodini. Prošle godine »Somborgas« je prodao više od sedam milijuna kubnih metara plina i ostvario ukupni prihod od 83 milijuna dinara.                           

  A. Raič

Iza­bra­na gra|an­ska bra­ni­te­lji­ca

SOMBOR – Irina Burka Parčetić izabrana je 3. ožujka većinom glasova vijećnika Skupštine Općine Sombor, za građansku braniteljicu. Prema Odluci o građanskom braniocu, branilac štiti individualna i kolektivna prava i interese građana, kontrolira primjenu zakona i propisa na kojima je zasnovan rad uprave i drugih javnih službi. Irina Burka Parčetić po struci je pravnica, a posljednjih je godina radila u svom odvjetničkom uredu.                                                                                           g

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika