Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Kultura

Iz­ložba »Šlin­ga«

Kulturna sekcija »Šling« priredila je tradicionalnu uskršnju izložbu u vestibilu Gradske kuće. Izložba je otvorena u četvrtak 10. ožujka, a trajat će do 18. ožujka.

Za­jed­nička us­kršnja iz­ložba

Uskršnja izložba članova likovnog odjela HKC »Bunjevačko kolo« i slamarske sekcije HKPD »Matija Gubec« iz Tavankuta bit će otvorena 15. ožujka u 18 sati u prostorijama zavičajne galerije »Dr. Vinko Perčić« u Subotici. Posjetitelji će izložbu moći pogledati svaki dan, osim vikenda od 15-19 sati. Izložba će biti otvorena do 23. ožujka.

No­va zbir­ka pje­sa­ma Ja­sne Mel­vin­ger

Knjiga izabranih i novih pjesama Jasne Melvinger pod nazivom »Vozelnica« objavljena je u izdanju novosadskog izdavača »Orpheus« a u okviru biblioteke »Panonska svjetla.



»Seks, piće i kr­vo­pro­liće« na »Fest«-u

Na nedavno završenoj 33. međunarodnoj filmskoj smotri »Festu«, beogradskoj publici premijerno se predstavio i hrvatski omnibus film »Seks, piće i krvoproliće«. Redatelj jedne od priča Boris T. Matić, na konferenciji za tisak istaknuo je da se film bavi univerzalnom pričom-nogometnim navijačima koji su obitelj malih ljudskih sudbina. Na ovogodišnjem »Fest«-u prikazano je više od 70 filmova iz tridesetak zemalja. »Seks, piće i krvoproliće« je prikazan u sklopu cjeline »Duhovni teritoriji« gdje su se našli filmovi iz regije, novi argentinski filmovi i program norveškog filma.
Go­sto­va­nje Ve­dra­ne Ru­dan u Be­o­gra­du

Hrvatska književnica Vedrana Rudan je povodom objavljivanja trećeg romana »Ja, nevjernica« u nakladi beogradske kuće »Rende«, 8. ožujka u prostorijama CZKD-a u Beogradu održala predavanje na temu obitelj, seks, država i crkva. Beogradska izdavačka kuća »Rende« objavila je i njezina prethodna dva romana »Uho, grlo, nož« (2002.) i »Ljubav na posljednji pogled« (2003.).

Ka­za­lišni fe­sti­val »Test!« u Za­gre­bu

Šesti po redu međunarodni festival studentskog kazališta »Test!« na kojem će do 12. ožujka učestvovati mladi umjetnici iz sedam zemalja, počeo je 7. ožujka u »Teatru ITD« u Zagrebu predstavom studenata Fakulteta dramskih umjetnosti iz Beograda »Tko se boji Virginie Wolf«, u režiji Gordane Marić.

Nick Ca­ve do­la­zi u Za­greb

Nick Cave na svojoj solo turneji dolazi u Zagreb i održat će dva koncerta. 13. i 14. lipnja Cave se sjesti za svoj klavir u dvorani »Vatroslav Lisinski«, a iako je naziv koncerta »Solo Performance« ovaj kantautor će imati malu pomoć. S njim će nastupiti bubnjar, basist i violinistica. Zbog ovakvog sastava logično je očekivati da će pjesme na koncertu kojeg organizira klub »Tvornica« biti u maniri posljednjeg albuma »Abattoir Blues/The Lyre Of Orpheus«.


Oba­vi­jest

U organizaciji Likovnog odjela HKC »Bunjevačko kolo« vršit će se edukacija zainteresiranih ljubitelja likovne umjetnosti. Predavanja iz te oblasti održavat će profesor György Boros. Svi zainteresirani mogu se svakog dana javiti u prostorije HKC »Bunjevačko kolo« u Preradovićevoj 4. u Subotici. Telefon: 024/555-589

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika