Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Polt od­bio su­sret s Goj­ko­vićevom

Američki veleposlanik nije želio susret s gradonačelnicom Novog Sada
Polt od­bio su­sret s Goj­ko­vi}evom
NOVI SAD – Američki veleposlanik SAD u Srbiji i Crnoj Gori Michael Polt izjavio je prošloga četvrtka da se nije želio susresti s gradonačelnicom Novog Sada Majom Gojković, uz obrazloženje da SAD ne surađuju sa strankama koje su protiv suradnje s Haškim sudom.
    »Nije slučajno što se nisam susreo s gradonačelnicom Novog Sada. Naša je politika da se ne sastajemo i ne surađujemo s političkim strankama i organizacijama koje ne zastupaju ideju o potpunoj suradnji s Haškim sudom, koje ne podržavaju političke i ekonomske reforme u ovoj zemlji ili s onima koji su uključeni u neku vrstu korupcije«, rekao je Polt na konferenciji za novinare, a prenosi Beta.
Polt se toga dana susreo s predsjednicima Skupštine i Izvršnog vijeća Vojvodine Bojanom Kostrešom i Bojanom Pajtićem, predstavnicima nevladinih organizacija, gradonačelnikom Inđije Goranom Ješićem, kao i s poduzetnicima u toj općini.
»Bio sam posebno impresioniran lokalnim vođama koje Vojvodina i pojedine općine u pokrajini imaju, kada je u pitanju njihova vizija razvoja ove zemlje«, rekao je Polt u Američkom centru u Novom Sadu.
    Polt je dodao kako su američki investitori zainteresirani za ulaganja u Vojvodinu i Srbiju.
    Polt je kazao da je s vladikom bačkim Irinejom razgovarao o ulozi Srpske pravoslavne crkve u društvu u Srbiji, posebno u tranzicijskom periodu, zatim o obnovi manastira i crkava na Kosovu, multietničkoj toleranciji, kao i o suradnji među crkvama, kao putu do tolerantnog društva.
g

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika