Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Stolni tenis
Kom­plet me­da­lja za Bo­roš

Najbolja hrvatska stolnotenisačica Tamara Boroš osvojila je sve tri medalje na Europskom prvenstvu u Danskoj. Prvo je osvojila srebro u ekipnoj konkurenciji, potom je porazom u polufinalu osigurala brončanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, da bi na koncu uspjela »dohvatiti« zlato u igri parova i obraniti europsku titulu skupa s Rumunjkom Steff.

Brončani Pri­mo­rac

Proslavljeni hrvatski stolnotenisač Zoran Primorac ponovno je zablistao na jednom velikom natjecanju, osvojivši brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Danskoj. Put ka medalji otvorio se u osmini finala protiv favoriziranog Austrijanca Schlagera (4:1), a u polufinalnom duelu bolji je bio Belgijanac Saive (1:4).
Rukomet
-2 u Sko­plju

Rukometaši Zagreba izgubili su u Skoplju (23:21) u prvoj utakmici polufinala Kupa pobjednika kupova protiv domaćeg sastava »Vardara«. U susretu koji je obilovao preokretima, ali i vodstvu Zagrepčana od čak pet pogodaka razlike, na koncu je makedonski predstavnik uspio izboriti pobjedu i zalihu od dva gola prednosti pred uzvrat u Zagrebu. U prvoj utakmici drugog polufinalnog duela španjolski Ademar je svladao Izviđač iz Ljubuškog (BiH) sa 37:30.

Košarka
Cro­a­tia četvr­ta na Fi­nal fo­u­ru

Košarkašice »Croatie« iz Zagreba osvojile su četvrto mjesto na Final fouru FIBA Kupa. U susretu za treće mjesto bolje su bile Izraelke »Ramat Hasharona« sa 86:72, ali razlog ovog visokog poraza leži u polufinalnom neuspjehu protiv turskog Fenerbahcea (61:62) i padu morala zbog propuštene velike prilike za plasman u finale.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika