Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Dizanje utega
»Me­mo­ri­jal Eri­ha Špaj­ze­ra«
u Baču

U subotu 14. svibnja Bač je bio domaćin tradicionalnog natjecanja u dizanju utega pod nazivom »Memorijal Eriha Špajzera«. Na ovom kvalitetnom natjecanju, uz dizače iz SiCG, sudjelovala su i tri člana subotičkog Spartaka. Silvester Nađ je s podignutih 270 kg osvojio prvo mjesto, Čaba Nađ je bio treći sa 292,5 kg, dok je Dejan Peić Tukuljac osvojio četvrto mjesto s 230 kg.

Hokej
Česi pr­va­ci svi­je­ta

Hokejaška reprezentacija Češke prekinula je dominaciju Kanade na svjetskim prvenstvima i sigurnom pobjedom od 3:0 uspjela stići do naslova prvaka u jednom od najatraktivnijih sportova našeg planeta. Treće mjesto je zauzela najbolja vrsta Rusije, čime je potvrđen europski primat u odnosu na zvijezde iz glasovite američko-kanadske NHL lige. No, nemojmo zaboraviti kako u istoj toj NHL ligi veliki postotak čine upravo igrači iz Češke i Rusije!

Tenis
Đoko­vić bo­lji od Ka­ra­nušića

U polufinalu ATP Challengera u San Remu (21.250 eura) Novak Đoković (SiCG) je bio bolji od Roka Karanušića (Hrvatska) sa 6:3, 7:6. Nakon toga je u finalnom susretu slavio i protiv Talijana Aldija sa 6:3, 7:6.

Za­greb Open 2005.

Poslije ATP turnira u Umagu, ATP Challenger Zagreb Open (50.000 eura) najveći je teniski turnir koji se igra na hrvatskom tlu, preciznije, na zemlji kao igraćoj podlozi. Velikoj popularnosti ovog tradicionalnog teniskog natjecanja (ovogodišnji turnir je jubilarni, 10. po redu) u mnogome su doprinijeli brojni vrhunski tenisači, koji su igrali na terenima SC »Mladost«. Najatraktivnije ime Zagreb Opena 2005 je jamačno Ivan Ljubičić, trenutačno 13. igrač na svijetu, koji je svojim dolaskom još više podignuo rejting ovom lijepom turniru, čiji je direktor Branko Horvat, svojevremeno i sam odličan tenisač.

Nogomet
Po­zna­ti no­vi šam­pi­o­ni

Mjesec svibanj donosi kraj prvoligaških natjecanja u brojnim europskim ligama, a u mnogima od njih se novi šampioni znaju i prije posljednjeg odigranog prvenstvenog kola.
    Londonski Chelsea je poslije 50 godina čekanja »dohvatio« englesku krunu nekoliko kola prije kraja, minhenski Bayern se također unaprijed »okitio« novim Bundes naslovom, Barcelona je dva kola prije kraja i matematički prvak Španjolske, kao i beogradski Partizan s nedostižnih 8 bodova prednosti. Jedino je još uvijek neizvjesno u HNL gdje Hajduk ima 2 boda prednosti, te u Italiji gdje je Juventus nadomak novom »scudettu«.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika