Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Vaterpolo
Jug četvr­ti u Eu­ro­pi

Vaterpolisti dubrovačkog Juga okončali su svoj nastup na Final fouru Eurolige osvajanjem četvrtog mjesta u Europi nakon poraza od talijanske momčadi Pro Recca (7:11). Slabija partija u susretu za treće mjesto plod je nesretnog poraza u polufinalnom ogledu protiv mađarskog Honveda (9:10), koji je uslijedio poslije velike borbe i produžetaka.

Tenis
Ro­land Gar­ros 2005.

Na drugom po redu Grand Slam turniru ove sezone pariškom Roland Garrosu nastupa nekoliko tenisača iz Hrvatske i SiCG, koji će pokušati stići »što dalje« na »najjačoj« šljaci svijeta. Hrvatski tenis predstavljat će: Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Ivo Karlović i Saša Tuksar, koji je po prvi puta u karijeri uspio proći kvalifikacije za jedan Grand Slam turnir, dok će u konkurenciji dama igrati: Karolina Šprem, Jelena Kostanić, Sanda Mamić i Silvija Talaja. Novak Đoković i Janko Tipsarević, te Jelena Janković i Ana Ivanović predstavljat će boje SiCG.

Nogomet
Kranjčarov po­pis

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar objavio je popis nogometaša na koje računa za jedan od odlučujućih susreta u kvalifikacijama za SP 2006. u Njemačkoj. Vratari: Butina, Pletikosa i Didulica; braniči: R. Kovač, Šimunić, Tudor, Tomas, Šimić i Tokić; vezni red: Srna, N. Kovač, Babić, Kranjčar, Šerić, J. Leko, I. Leko, Vranješ i Bošnjak; navala: Pršo, Klasnić, Olić i Balaban.

Nogomet
»Bar­ca« i »Ju­ve«

Poslije nekoliko godina pauze (1999.), najveći katalonski klub je vratio naslov prvaka Primere na svoj »Camp Nou«, prije svih zahvaljujući fenomenalnoj sezoni svojih napadača Ronaldinha i Etoa. Talijanski Scudetto i Seria A vratili su se ponovno u Juventusove vitrine, ponajviše zaslugom svog trenera Fabia Capela, koji je, u odlučujućem susretu s prvim pratiocem Milanom, porazio kolegu i nekadašnjeg učenika Ancelottija i ostvario nedostižnu prijednost.

Formula 1
Ra­ik­ko­nen pr­vi u Mon­te Car­lu

Finski vozač Kimi Raikkonen suvereno je osvojio prvo mjesto u utrci za VN Monaca, voženu prošle nedjelje u Monte Carlu. Vodeći od samog starta uspio je prvi stići u cilj, ostavivši iza sebe Nicka Heidfelda na drugoj i Marka Webbera na trećoj poziciji. U ukupnom plasman vodi i dalje Španjolac Alonso s 49 bodova.

Tenis
Lju­bičić po­bjed­nik Za­greb Ope­na

Pobjedom nad Čehom Minarom od 6:4, 6:2 u finalnom susretu ovogodišnjeg 10. jubilarnog Zagreb Opena najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić osvojio je ovaj 50.000$ vrijedan ATP Challenger, koji se tradicionalno održava svakog svibnja u glavnom gradu Hrvatske.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika