Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Boks
Šivo­li­ja sre­br­ni, Đipa­lo brončani

Hrvatski amaterski boks bogatiji je za dva nova odličja nakon završetka Europskog prvenstva u Puli. Nauspješniji hrvatski predstavnik Mario Šivolija osvojio je srebrnu medalju izgubivši finalnu borbu (prijekid u 2. rundi uslijed velike bodovne razlike) protiv aktualnog svjetskog i europskog prvaka Jevgenija Makarenka. Broncu je osvojio Vedran Đipalo, i skupa sa Šivolijom izborio nastup na Olimpijadi u Ateni 2004.

Vaterpolo
»Tri­ca« u Eu­ro­li­gi
 
Sva tri hrvatska predstavnika u elitnom europskom vaterpolskom klupskom natjecanju izborila su značajne pobjede u svojim kvalifikacijskim skupinama:
Skupina A
Spandau – Primorje 7:8
Skupina C
Mladost – BVSC 13:11
Skupina D
Jug – Lukoil 7:5

U polufinale kupa LEN plasirale su se momčadi splitskog Jadrana i Niša koje će pokušati izboriti međusobni finale u susretima protiv Barcelone odnosno Vouliagmenia.

Košarka
Spli­tu Kup
Krešimi­ra ]osića

Košarkaši Splita CO iznenađujući su pobjednici final foura košarkaškog kupa Hrvatske »Krešimir Ćosić« pobjedom nad favoriziranim domaćinom Zadrom (74:72) u dvorani »Jazine«. Iako im prije početka završnog natjecanja u kupu, koji nosi ime proslavljenog hrvatskog košarkaškog veterana, nitko nije davao ozbiljnije šanse za trofej, »vrtić sa Gripa« predvođen slovenskim stručnjakom i bivšim igračem ove momčadi Jurijem Zdovcem, u polufinalu je izbacio zagrebačku Cibonu (75:72), da bi u dramatičnom finalu u posljednjoj sekundi pogotkom Ukića pokal zasluženo otišao u Split.

Košarka
Eu­ro­li­ga – 2. dio, sku­pi­na D

U nastavku natjecanja u Euroligi košarkaši Cibone imaju pred sobom šest kola u kojima će pokušati izboriti plasman na Final four:
1. kolo (4. ožujka) Cibona – Tau ceramica
2. kolo (10. ožujka) CSKA – Cibona
3. kolo (17. ožujka) Cibona – Olympiacos
4. kolo (24. ožujka) Tau ceramica – Cibona
5. kolo (31. ožujka) Olympiacos – Cibona

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika