Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Po­vra­tak na tržište SCG

Javno nadmetanje održano 15. ožujka u Plavoj dvorani subotičke Gradske kuće za zakup poslovnog prostora u Ulici Vladimira Nazora 5, donijelo je uspjeha izdavačkoj ustanovi Nova školska knjiga. Nakon neuspjelih pokušaja proteklih godina ova nakladnička ustanova zakupila je atraktivan poslovni prostor u centru grada između Korza i spomenika Ivanu Sariću.
    Na licitaciji za ovaj poslovni prostor sudjelovali su i ljekarna Galen, poduzeće Gilmor i poduzeće Niza iz Bačkog Petrova sela. Početna cijena iznosila je 35.000 dinara, a u žestokom nadmetanju najvišu cijenu spremna je bila ponuditi Nova školska knjiga u iznosu od 620.000 dinara za ulazak u zakup poslovnog prostora.
DOBAR PRIJAM: Izdavačka ustanova Nova školska knjiga osnovana je od strane hrvatske nakladničke kuće Školska knjiga, koja je jedan od najuglednijih nakladnika kad je riječ o školskim udžbenicima, znanstvenoj, kulturološkoj i stručnoj literaturi.
»Zadovoljan sam što je Nova školska knjiga dobila poslovni prostor u Subotici i što ćemo imati prigodu otvoriti knjižaru koja će biti ponos grada Subotice. U novoj knjižari ponudit ćemo Subotičanima kompletnu produkciju Školske knjige, te i mnogobrojnih drugih nakladnika. Smatram da ćemo uspjeti ponuditi široki asortiman i veoma mi je drago da se Školska knjiga vraća na tržište Srbije i Crne Gore«, izjavio je za Hrvatsku riječ Milovan Sekulić, direktor Nove školske knjige, i dodao: »Nedavno smo bili gosti knjižnice grada Beograda, u trajanju od gotovo mjesec dana, i naišli smo na dobar prijam kakav očekujemo i u Subotici.«
NEDOSTAJU POSEBNA PRAVILA: Nova školska knjiga osnovana je 1950. godine, a poznata je po iznimnoj tradiciji, iskustvu i širokom izdavačkom programu koji obuhvaća udžbenike od predškolskoga do visokoškolskog obrazovanja, priručnike, lektiru, rječnike, gramatike, znanstvenu, stručnu i popularnu literaturu, dječje listove, stručne časopise, slikovnice i druga izdanja.
    »Izrazio bih svoje veliko zadovoljstvo da je nakon trećeg pokušaja ova renomirana kuća, Nova školska knjiga, uspjela dobiti poslovni prostor. Smatram da se u našoj sredini osjeća nedostatak kvalitetne literature u svim područjima i drago mi je da će ta potreba biti zadovoljena. Žao mi je što u pravilnicima lokalne samouprave nije regulirano postojanje posebnih pravila, kako bi se obrazovne institucije poput Nove školske knjige izuzele iz klasičnih nadmetanja, te izbjegle surovu konkurenciju. Nova školska knjiga je ovaj put uspjela ostvariti svoj cilj i mislim da će to biti jedna vrlo popularna knjižara u našem gradu«, rekao je Mirko Ostrogonac, član Izvršnog odbora SO zadužen za gospodarstvo i poljoprivredu, tijekom susreta s direktorom Nove školske knjige Milovanom Sekulićem.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika