Naselja gdje žive Hrvati na začelju (I.)
Prema tri parametra, koje smo sami postavili, a smatramo da su važni za kvalitetu života, usporedili smo uvjete u kojima žive stanovnici prigradskih naselja Grada Subotice
Položaj i prava nacionalnih manjina u Srbiji i Hrvatskoj (XII.)
Često se kao opravdanje za neaktivnost savjeta za međunacionalne odnose ističe kako 'nema potrebe za njegovim sastajanjem' jer su međunacionalni odnosi na 'zavidnom nivou', kaže Stanka Parać-Damjanović
Sjednica Skupštine Srbije o Kosovu
Ja sam rekao da nastavljamo razgovore, ništa nisam potpisao, kazao je predsjednik Aleksandar Vučić
Neviđena eksploatacija tavankutskog pijeska
Nećemo samo iskopati pijesak, otići i ostaviti rupu. Ovdje ćemo napraviti sportsko-rekreativni ribnjak, ne komercijalni. Bit će i kupalište, a imat ćemo i smještajni kapacitet, ističe jedan od vlasnika iskopa Zoran Lazarević
Položaj i prava nacionalnih manjina u Srbiji i Hrvatskoj (X.)
Za razliku od Srbije, u kojoj se manjinske samouprave biraju isključivo na nacionalnoj (državnoj) razini, u Hrvatskoj se one biraju na regionalnoj i lokalnoj razini, a nakon izbora mogu formirati nacionalne koordinacije na državnoj razini
Primjena službene uporabe hrvatskog jezika i pisma
Primjerice, u Sotu stoji ploča mjesne zajednice na srpskom (ćirilica i latinica), slovačkom i rusinskom, ali ne i na hrvatskome iako je u službenoj upotrebi već 11 godina. Isto toliko godina je i ploča na ulazu u Ljubu bez naziva na hrvatskome
Odnosi Srbije i Hrvatske
Prvi znak otopljavanja bilo je imenovanje Tomislava Žigmanova na poziciju ministra. I mislim da je to najvažniji znak za proces koji je sada u fokusu politike predsjednika Vučića i Vlade Srbije, kaže Veran Matić