Prethodne generacije, aktualni studenti
Odabir obrazovanja na hrvatskom jeziku pravi je put za one koji žele naučiti o kulturnom naslijeđu i identitetu svog naroda, a ujedno i dobiti obrazovanje koje će ih pripremiti za dalja akademska ostvarivanja, kaže Krunoslav Piuković
Toplo proljeće i ozimi usjevi
Poljoprivrednici se bore s produženim sušnim razdobljem i neobično toplim proljećem, što im otvara nove izazove u procesu proizvodnje
Obrazovanje na hrvatskom jeziku
»Ono što znam jeste da su moji roditelji napravili pravu odluku kada su me upisali u nastavu na hrvatskom jeziku, a znam da ću jednoga dana i ja moje dijete usmjeriti na taj put«, kaže Tijana Vujković Lamić
Rezultati izbora zastupnika za Hrvatski sabor
U inozemstvu je pristupilo glasanju 41.120 birača, za HDZ je glasalo 32.108 (79,45 %) birača
Obrazovanje na hrvatskom
»Obrazovanje na hrvatskom danas vidim kao odličan način učenja na materinjem jeziku, koje ima sve razine počevši od vrtića pa do srednje škole, bez prekida«, priča maturantica Gimnazije Lucia Mamužić
Parlamentarni izbori u Hrvatskoj
U svakoj od deset izbornih jedinica bira se po 14 zastupnika, u 11. izbornoj jedinici u kojoj glasa dijaspora bira se tri zastupnika, dok pripadnici nacionalnih manjina u 12. jedinici biraju osam zastupnika.
Najčešća imena i prezimena u Srbiji prema Popisu 2022.
Među prvih deset prezimena u Subotici nema uobičajenih srpskih, iako su prema ovom popisu Srbi postali najbrojnija etnička zajednica u gradu. Ipak, grad je ovo i s iznadprosječnim udjelom nacionalno neizjašnjenog stanovništva – 10,8 %