Lokalni izbori
DSHV u Subotici nastupa u savezu s bošnjačkom manjinskom strankom – Strankom pravde i pomirenja, a u Somboru izlazi samostalno. DZH izlazi na izbore u koaliciji Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković s drugim oporbenim strankama
Ulica Braće Radića: kulturno dobro – prostorno kulturno-povijesnа cjelinа od velikog značaja za Republiku Srbiju
Nakon rušenja objekata 2019. željeli smo spriječiti da se ponovno tako nešto dogodi, kaže Neda Džamić iz Međuopćinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture u Subotici
Lokalni izbori 2024.
Pred ovogodišnje lokalne izbore DZH je pozvao DSHV na zajednički izlazak, stranke su razmijenile nekoliko priopćenja i za sada nema naznaka o tome kakve će se koalicije stvarati
Prethodne generacije, aktualni studenti
Odabir obrazovanja na hrvatskom jeziku pravi je put za one koji žele naučiti o kulturnom naslijeđu i identitetu svog naroda, a ujedno i dobiti obrazovanje koje će ih pripremiti za dalja akademska ostvarivanja, kaže Krunoslav Piuković
Rezultati izbora zastupnika za Hrvatski sabor
U inozemstvu je pristupilo glasanju 41.120 birača, za HDZ je glasalo 32.108 (79,45 %) birača
Obrazovanje na hrvatskom jeziku
»Ono što znam jeste da su moji roditelji napravili pravu odluku kada su me upisali u nastavu na hrvatskom jeziku, a znam da ću jednoga dana i ja moje dijete usmjeriti na taj put«, kaže Tijana Vujković Lamić
Toplo proljeće i ozimi usjevi
Poljoprivrednici se bore s produženim sušnim razdobljem i neobično toplim proljećem, što im otvara nove izazove u procesu proizvodnje